Szukaj Pokaż menu
Witaj nieznajomy(a) zaloguj się lub dołącz do nas
…BO POWAGA ZABIJA POWOLI

Animal Canibal - wywiad rzeka

8 298  
3   1  
W związku z otwarciem się na świat oraz inne kultury w EkstraSach powstał nowy dział MUZYKA ŚWIATA. Na pierwszy ogień idzie rap węgierski - kultowa piosenak Yozsefarosz.mp3 zespołu budapesztańskiego Animal Cannibals. Tworzą go Qka MC (Koller Laszlo) oraz Richie Pi (Rozsa Richard). A oto wywiad, który można z nimi przeczytać na łamach największej gazety muzycznej Węgier "Mondta Hogy".

- Kezdjük az elején. Egyszer még gimnazista koromban kaptam egy rokonomtól egy kazettát, amit az ő haverjának a haverja csinált, kézzel rajzolt borítóval meg ilyenekkel, az AC együttestől. Az ti voltatok?
Richie: Milyen számok voltak rajta?

- Arra emlékszem, hogy volt egy, amiben valaki mindig azt mondta, hogy "már megint hülye vagy Richie."
R: Jaj, hát az még az első kazettánk volt, 1990-ben alakultunk, és akkor csináltuk.
Qka: Ja, nagyon igényes zenei alapokra.
R: Ott ültünk a szobában, volt egy Casio szinti, meg a dobprogramok, és akkor mondtuk, hogy nyomkodjál valamit. Három próbálkozás volt, harmadszorra elindítottuk a magnót, és felvettük.

- Volt egy szám, aminek Karinthytól volt a refrénje, hogy "Szívem, mint egy árva fasor, hazamentem, nem volt vacsor."
Q: Ezt az orosztanárunktól hallottuk, és annyira megtetszett nekünk, hogy refrénnek is megcsináltuk. Tőle volt egy magyar-orosz zsebszótárunk is, azt is sokat használtuk dalszövegekhez.

- Ugorjunk. Mi van a Ganxsta Zolee versus A. C. meccsben.
R: Az a vicc, hogy azóta mindig erről kérdeznek az újságírók minket. Szerintünk inkább a Zolit kellene megkérdezni erről. Nem akartunk ebbe belemenni, hogy most válaszszámot írni és akkor ők is megint, ennek nincs értelme. Most meg nekimentek a Fekete Vonatnak, úgy látszik, ők ilyenek. Mi más zenét csinálunk, pozitívabbat, a mindennapi életről szólót, meg néha egy kis üzenete is van...

- Azt olvastam egyszer a Freee magazinban, hogy a menedzseretek beperelte őket.
R: Nem, hát ez annyira nem igaz, hogy nincs is menedzserünk. Volt egy hónapos mosolyszünet, de már beszélő viszonyban vagyunk a Zolival.

- Miről beszélgettek?
Q: A való világról (itt rövid paródia következik, ami írásban nem visszaadható.)

- Térjünk át a Rap Jamre. Megvolt már az elődöntő. Milyen az idei mezőny?
R: Jobb, mint eddig volt. Idén már nem voltak olyan nagyon rossz zenekarok, akik eddig minden évben, hogy beraknak egy szintit, aztán kész. A 120 együttesből volt sok olyan kettes-hármas osztályzatú, elég sok négyes, meg vagy húsz ötös.
Q: Nem szeretem, amikor ilyen kérdéseket feltesznek a zenekaroknak, és akkor azok elárulnak valami irtózatos titkos dolgokat. Nem kell túlmisztikfikálni az egészet, mert aztán kiderülhet, hogy semmi nincs mögötte...
Mindenesetre valami komoly dologra készülünk, elég nagy dobás lesz, de hát ez idő kérdése főleg, zenét kell írni, ötletelni. Mi a lemezeinkre általában 19 számot szoktunk zsúfolni, és nem szeretjük a feldolgozásokat, tehát ez mind saját zene. Hát most lehet, hogy CD-t kell majd cserélni közben.
--
Więcej dowiecie się na stronach https://absurd.virtua.pl czyli na Gumiakach

Oglądany: 8298x | Komentarzy: 1 | Okejek: 3 osób

Dobra, dobra. Chwila. Chcesz sobie skomentować lub ocenić komentujących?

Zaloguj się lub zarejestruj jako nieustraszony bojownik walczący z powagą
Najpotworniejsze ostatnio
Najnowsze artykuły

19.09

18.09

17.09

Starsze historie

Jak to drzewiej bywało